Tayland Usulü Sebzeli Karidesli Pirinç Makarnası
Gene karidesle devam ediyoruz tariflere. Tayland yemeklerine de olan düşkünlüğümüzle birleşince bu tarif çıktı ortaya. Tay yemeklerini seviyoruz çünkü genelde evdeki malzemelerle çabucak bir şekilde çok lezzetli bir yemek yaratmak mümkün oluyor. Genelde karıştırarak kızartma tekniğini kullanıyoruz. Bir de baştan biraz yatırım yapmak gerekiyor Tay mutfağına. Daha önce de bahsetmiş olabilirim ama tekrar söyleyeyim yeri gelmişken. Olmazsa olmaz bazı malzemeler var. Onları aldı mı kimse tutamaz sizi artık. Nedir bu malzemeler?
Pirinç makarnaları, üzerlerine kaynar su dökülerek 20 dk kadar yumuşatılır. Bu arada kızgın bir tavada havuç, biber ve sultani bezelyeler yağda 3 dk kadar çevrilir. Acı biber sosu, soya sosu, balık sosu ve fıstık ezmesi iyice karıştırılır. Tavaya karideslerle birlikte eklenip sebzelerle 2 dk daha pişirilir. Pirinç makarnaları eklenip iyice karıştırılır ve yaklaşık 1 dk icinde ateşten alınır. Üzerinde yer fıstığı, kişniş, lim dilimleri ve yeşil soğanla servis yapılır.
Bu tarifi ince spagetti veya angel hair türü makarnayla da deneyebilirsiz. Ama o şeffaf pirinç makarnasıyla lezzeti daha bir başka oluyor, bizden söylemesi.
Afiyet Olsun...
- 12 büyük karides, temizlenmiş
- 100 gr pirinç makarnası (glass noodles)
- 1 havuç (ince dogranmis)
- 200 gr sultani bezelye
- 1 büyük kırmızı dolmalık biber (ince doğranmış)
- 1/2 demet taze kişniş
- 1 yeşil soğan (ince doğranmış)
- 20 g tuzsuz yer fıstığı (çekilmiş)
- 1 tatlı kasigi sarmısaklı acı biber sosu
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı balik sosu
- 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 adet lim (süslemek ve üzerine sıkmak için)
Pirinç makarnaları, üzerlerine kaynar su dökülerek 20 dk kadar yumuşatılır. Bu arada kızgın bir tavada havuç, biber ve sultani bezelyeler yağda 3 dk kadar çevrilir. Acı biber sosu, soya sosu, balık sosu ve fıstık ezmesi iyice karıştırılır. Tavaya karideslerle birlikte eklenip sebzelerle 2 dk daha pişirilir. Pirinç makarnaları eklenip iyice karıştırılır ve yaklaşık 1 dk icinde ateşten alınır. Üzerinde yer fıstığı, kişniş, lim dilimleri ve yeşil soğanla servis yapılır.
Bu tarifi ince spagetti veya angel hair türü makarnayla da deneyebilirsiz. Ama o şeffaf pirinç makarnasıyla lezzeti daha bir başka oluyor, bizden söylemesi.
Afiyet Olsun...
Etiketler: deniz ürünleri, makarnalar, uzak dogu mutfagi
3 Comments:
Ya bunu ben de denemek istiyorum. Zaten rice noodle olayina cok fena kaptirmis durumdayiz. Su Cin marketini bir arastirayim bakalim isin icinden cikabilecek miyim?
Ellerinize sağlık, rice noodle ı ben normal noodle pişirir gibi pişirdim çok kötü oldu, demek işin sırrı burdaymış, tekrar denicem. Balık sosunu da ilk defa sizin tariflerde görüp geçtiğimiz günlerde edindim bir tane ve ilk denememi yaptım, pek güzel oldu. teşekkürler...
Sevgiler,
merhaba dökme demir tencere ve tavaları dökme demir tava linkinden satın alabilirsiniz.
Yorum Gönder
<< Home