Salı, Şubat 20, 2007

Karides Güveç


Karides güveç nedense bana sadece balık lokantalarında yenecek bir yiyecek gibi gelirdi... Taa ki bu akşama kadar. Karnımız ne çok açtı, ne de yemeyecek kadar toktuk. Hazırlaması kısa, lezzetli bir şeyler hazırlayalım ama ne hazırlayalım diye düşünürken kafamızda minik ampuller yandı... Ve dolaptaki malzemelerle 10 dakikada hazırlayıverdik. Kesinlikle denenmesi gereken bir yemek, özellikle de sarmısaklı ekmekle çok iyi gidiyor.

Malzemeler:
  • 300g karides
  • 1 rendelenmiş domates
  • İnce dogranmış 2 sivri biber
  • 2 tatlı kaşığı acı biber sosu
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • tuz
  • 150g rendelenmiş mozarella
  • 4 dilim ekmek
  • 1 diş sarmısak
Yapılışı:
Domates, biber, karides ve baharatlar karıştırılır, ısıya dayanıklı bir fırın kabına konulur. Üzerine peynir konulur, 450F (225C) fırında peynir kızarıncaya kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirilir.

Sarmısaklı ekmek yapmak için, ekmekler kızartilip üzerine sarmısak sürülür. Pişen güveçle afiyetle yenir.

Daha önce denemediyseniz inanması güç gelebilir, ama sarmısağı ekmeğe sürmek, sarmısağın tadının geçmesi için yeterli. Bir de bu güveç için biraz da tütsülenmiş İspanyol kırmızı biberi kullandık. Eğer bulabilirseniz kullanmanızı öneririz.

Kış ortasında sivri biber ve taze domatesi nereden buldunuz diyeceksiniz. Biz yazın biberleri doğrayıp donduruyoruz. Domatesleri de bütün bütün naylon folyoya sarıp döndürüyoruz. Çözmeden rendelenebiliyor. Genelde çorbalarda ve sebze yemeklerinde kullanıyoruz.

Etiketler:

2 Comments:

Anonymous Adsız said...

karides yediğimi hiç hatırlamıyorum,tarifini görünce ben de denemeliyim dedim...ellerine sağlık

9:36 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

karidese bayilirim senin de ellerine saglik harika gözüküyo.

4:25 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home

Powered by Blogger