Pazartesi, Aralık 11, 2006

Karışık Kızartma

Rakı sofrasından son tarif.

Malzemeler:

  • Dilediğiniz miktarda patlıcan, kabak, yeşil biber
  • 2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 diş sarmısak (ince kıyılmış)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Tuz

Yapılışı:

Patlıcanlar alaca soyulup 1 cm kalınlığında dilimlenir. Büyükçe bir kapta hazırlanmış olan tuzlu suya atılır. 15-20 dk bekletilip kara suyu süzüldükten sonra kağıt havlu ile kurulanır.

Kabaklar kabukları soyulup dilimlenir.

Yeşil biberler irice doğranır.

Sıvı yağda önce kabaklar, sonra biberler, en son da patlıcanlar kızartılır.

Sos için:

Zeytinyağı hafıf kızdırılır ve sarmısaklar eklenir. Sarmısakların renkleri hafifçe dönmeye başlayınca domatesler eklenir, sarmısaklar yumuşayana ve domatesler suyunu biraz çekene kadar pişirilir. İstediğiniz kadar sulu bırakabilirsiniz. En son 2 yemek kaşığı sirke koyulur ve tuzu ayarlanır. Kızarmış sebzelerin üzerine dökülür. Yanında sarmısaklı veya sarmısaksız yoğurtla servis edilir.

Afiyet Olsun...

3 Comments:

Blogger kuzine said...

Offf buna dayanılmaz işte, kokusu bile geldi :)) bir küçük bitirir gibi geldi bana, ellerine sağlık.

1:22 ÖS  
Blogger Tijen said...

ooooo birileri döktürmüs!
e ne diyeyim bizi de çagirsaydin da biz de yiyeydikten baska..
afiyet olsun!
tijen

10:20 ÖÖ  
Blogger YesilErik said...

Kuzine, tesekkurler :)

Tijencim, bekleriz ;)

4:38 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home

Powered by Blogger