Salı, Ekim 31, 2006

Balkabagi Corbasi


Sonbaharda cesit cesit kabaklarla senleniyoruz. Bu balkabagi corbasini disarida yedikce sevmeye basladim. Onceleri epey tatli geliyordu ama simdi cok seviyorum. Evdeki ilk denememiz:

Malzemeler (6-8 kisilik):

  • 1 adet balkabagi (butternut squash, kup seklinde dogranacak)
  • 1 adet orta boy sogan (cok ince kup kup dogranacak)
  • 3 yemek kasigi sivi yag
  • 1 kap su
  • 1 kap sut
  • 2.5 kap baharatli elma suyu (apple cider)
  • 1 cay kasigi muskat
  • 4-5 cekim taze karabiber
  • 1 cay kasigi toz fenugreek
  • 1 cay kasigi toz rezene
  • 1/2 demet taze adacayi (ince kiyilmis)
  • tuz

Yapilisi:

Balkabaklarinin yuzeyi biraz sivi yag ve tuzla kaplanir. 200 C (400 F) derece firinda 30-40 dk icleri yumusayana kadar pisirilir. (Ufak kup seklinde dogranmissa daha kolay piser.) Beri tarafta sogan sivi yagda pembelestirilir. Buna kabaklar eklenir. Bir iki birlikte cevirdikten sonra su, sut, elma suyunun yarisi ve baharatlar eklenir. Kabaklar iyice yumusayincaya ve lezzetler birbirine girinceye kadar pisirilir, yaklasik 30 dk. Bu karisim el mikseri veya blendir ile homojenize edilir. Bu asamada koyu kivamli bir corba elde etmis olacaksiniz. Bunu ister elma suyunun kalan yarisiyla ister sutle ister suyla sulandirabilirsiniz. Biz elma suyu kullandik. Bu corbaya taze adacayi da cok yakisiyor. Ilk yaptigimiz gun elimizde yoktu. Sonra corbayi servis yaparken uzerine ekleyip bir tasim kaynattik; uzun sure kaynatilirsa eminim cok daha guzel olur.

Afiyet Olsun...

1 Comments:

Anonymous Adsız said...

Bu kabak bi kere bal kabagi degil yag kabagi...

7:39 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home

Powered by Blogger