Cuma, Ekim 06, 2006

Karides Ha$lama


Acele anlarin bir baska kurtaricisi. Bunun da yapimi toplam 30 dk bile surmuyor. Yok, tarif Rachael Ray’den filan degil :) Bu tarif Amerika’nin guney eyaletlerinde cok bilinen Low Country Boil’un cok benzeri. Hatta gecen yil Low Country Boil’un kendisini yapmistim. Tarifi ve goruntusu Yesilerik'te… Bu sefer sucugumuz yoktu, biz de sadece karides ve diger malzemelerle denemek istedik. Sucuklusu daha guzel oluyor ama sucuklu yemek istemeyenler icin bu da gayet iyi bir secenek. Leziz oldugu kadar hafif de bir yemek bu…

Malzemeler (2 kisilik):

½ kg karides (baslari kopmus ama kabuklu ve ayakli)
1 orta boy sogan (kabuklari soyulmus, butun birakilmis)
1 limon (ikiye bolunmus)
2 misir (ikiye bolunmus)
6-8 adet kucuk patates (dilediginiz cins)
1 posetcik karides/yengec haslama baharati (Icerigi: Hardal tohumu, yenibahar, kisnis, karanfil, defne yapragi, zencefil, butun karabiber, chili biberi, dereotu tohumu ve caraway (turkcesini bilemiyorum) tohumu. Hazir bulunamazsa malzemeler tek tek alinip tulbent gibi bir bezin agzi baglanarak evde yapilabilir.)
1 yemek kasigi tuz
2-3 adet defne yapragi (istege bagli, zaten baharat posetinde var)

Yapilisi:

Buyuk boy bir tencereya tum malzemeleri alacak kadar su koyulur ve kaynatilir (yaklasik 3 lt). Kaynamaya cikinca tuz, sogan ve baharat poseti eklenir. Buna limonun suyu ve kabuklari da eklenir. Daha sonra ilk olarak patatesler koyulur ve 5-6 dk haslanir. Benim kullandigim taze patatesler cok cabuk pisiyorlar. Buna misirlar eklenir, 10 dk daha haslanir. Son olarak karidesler eklenir. 1-2 dk daha kaynatilir ve tencere ocaktan alinir. Daha once de anlatmistim sanirim, karidesleri cok fazla pisirmemek gerekiyor, yoksa eti cok s1k1lasiyor. Ayrica kabuksuz karides varsa o da kullanilabilir, ama kabuguyla pisirince daha lezzetli oluyor. Suzgecten gecirildikten sonra icindeki baharat poseti atilir. Yaninda aci sosla servis edilir. Soguk birayi da ihmal etmemek lazim tabii.

Afiyet Olsun…

2 Comments:

Blogger Oya Kayacan said...

Bu yemeğe de bayyıldımm. Ayarlarım kendime göre pek yakında. Mmmmm, çok lezzetli olacak. İçine o miinik kavanozlardaki mini mısırları atsam ve de taze jumbolarla yapsam. Öfff beeee.

9:35 ÖÖ  
Blogger YesilErik said...

Oyacim, nedense senin begenecegini tahmin ediyordum bu tarifi :) Mini misirlarla da hos olur eminim... Karides taze olacak ama. Afiyet olsun.

10:36 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home

Powered by Blogger