Perşembe, Ağustos 26, 2010

Erikli Körili Tavuk


Erik bahçesinin yanılmıyorsam ilk erikli tarifi... Dolabın üst katında kalıp hafif donmaya başlayan tavukların hepsini kullanmak zorunda kaldık bugün. Tavuk sote yapmaya niyetlendik, ama dümdüz tavuk da yenmez ki... O anda aklımıza gelen birkaç küçük ekle hiç ummadığımız kadar güzel bir yemek çıkardık ortaya.

Mürdüm erikleri burada henüz olgunlaşmaya başladı. Pazardan aldığımız erikler bugün bu kötü emelimize alet oldular.

Malzemeler:
  • 1/2 kg tavuk kalça, küp şeklinde doğranmış
  • 1.5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 orta boy domates, küp şeklinde doğranmış
  • 5 mürdüm eriği, küp şeklinde doğranmış
  • 1 çay kaşığı acı köri
  • 1.5 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Tavuklar yağda kavrulur. Yaklaşık 10 dakika sonra, saldıkları su çekilince köri, tuz, erik ve domatesler eklenir. Tavuklarin içi pişinceye kadar (yaklaşık 7-8 dakika daha) orta ateşte pişirilir. O kadar. :)

Biz makarnanın üzerinde servis yaptık. Eriklerin pişerken oluşturduğu reçelimsi sos, domatesler ve köri ile enfes bir makarna sosu da yaptı. Tavuk yemekten icine fenalık gelen ve değişik tatlar arayan herkese öneririz.

Etiketler:

1 Comments:

Anonymous Tez Hazırlama said...

https://www.tezhazirlamaevi.com/
Tez Hazırlama Evi, Yüksek Lisans Tezi Yazımı - Spss İstatistik veri Analizi Yapımı ve Ödev Tez Yazdırma Merkezi Danışmanlık Hizmeti.

3:49 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home

Powered by Blogger